F
Biyografiler
Fahrettin Yavuz
Fahrettin Yavuz
15 Temmuz darbe girişimi gecesi televizyondan sahte darbe bildirisini duyunca Harbiye'deki TRT binasına koşan Fahrettin Yavuz, darbecilerin ateşi sonucu başından vurularak şehit oldu. “İstanbul uyuma, memlekete sahip çık” sloganlarıyla darbecilere karşı yürüyüşe geçen Yavuz, 10 yaşında Mahmut ve 5 yaşında Ali isimli iki evlat sahibiydi.
“Bir vatanım Moritanya diğer vatanım Türkiye”
Şehidin Moritanya asıllı eşi Meryem Yavuz, “Eşim vatan için şehit olduğundan gurur duyuyorum” dedi. Yavuz, “Eşim şehit olduğu gece bizim 10'uncu evlilik yıldönümümüzdü ve ben eşimi bu önemli günde vatan uğruna şehit verdim. Benim bir vatanım Moritanya diğer vatanım Türkiye'dir. Vatanın bütünlüğü bozulmasın diye eşim darbecilerle mücadele etti. Bu yüzden darbe teşebbüsünde bulunan bu hainlerin bir gün bile hapishanelerde bakılması şehit eşlerine ve şehit çocuklarına hakarettir. O yüzden darbecilerin idam edilmesini istiyorum” açıklamasında bulundu.
“’Vatan meselesi’ diyerek hızla çıktı”
Darbe girişimini TV'den öğrendiklerini söyleyen Meryem Yavuz, “Eşim hemen tepki gösterip dışarı çıkmak istedi. Ancak ben eli silahlı adamları görünce tedirgin oldum. 2 çocuğumu da düşünerek dışarı çıkmasını istemedim ama o, bunun bir vatan meselesi olduğunu söyledi ve hızla çıktı” diye konuştu.
İlerleyen saatlerde eşinin telefonlara cevap vermediğini belirten Yavuz, “Eşimden uzun bir süre haber alamadım. Sabah saatlerinde eşimin kardeşi aradı ve eşimin kafasından vurulduğunu söyledi. O an ne yapacağımı bilemedim. Ama biliyorum ki eşim bu güzel vatan için hiç korkmadan şehit oldu. Biz de bu gururu bir ömür taşıyacağız” şeklinde konuştu.
Darbecilere karşı göğsünü siper eden 34 yaşındaki Fahrettin Yavuz, Mecidiyeköy Merkez Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Eyüp’teki aile mezarlığında ebediyete uğurlandı.
Şehidin ismi, memleketi Trabzon Of’ta bir imam hatip ortaokuluna ve şehit edildiği İstanbul Mecidiyeköy’de bir ilkokula verildi.
Faruk Demir
Faruk Demir
1996 yılından bu yana Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda görev yapan 24 yıllık polis memuru Faruk Demir, darbe girişiminin yaşandığı gece Özel Harekât Daire Başkanlığı’na bomba atıldığını haber alır almaz başkanlığa koştu ve ikinci bombalı saldırıda şehit edildi.
Çok iyi bir keskin nişancı olduğu öğrenilen ve bugüne dek birçok zorlu görevin üstesinden gelen tecrübeli polis memuru Faruk Demir, eşiyle bomba atılmadan birkaç saniye önce konuşmuştu. 2005’te özel harekât polisliğinden ayrılan 2010’da Sosyal Hizmetler’den emekli olan şehit eşi Semra Demir, “Eşim polis okulumdan devremdi, benden sonra özel harekâta girdi. 21 yıllık evliyiz, onun öncesinde de 6 yıllık tanışmışlığımız vardı” dedi.
Yıllarca terör bölgelerinde görev yapmıştı
İki çocuk annesi Emekli polis Semra Demir, bombalı saldırı haberini aldıktan sonra eşini bulmak için Gölbaşına gitti. Demir, daireye gittiğinde yaralıların kaldırıldığını ve savaş uçaklarının hala gezmekte olduğunu bu yüzden de karartma uygulandığını öğrendi. İlk listede eşinin ismini bulamayan Semra Demir, 16 Temmuz’da oğluyla birlikte DNA testi yaptırdı. 17 Temmuz Pazar günü saat 11’de eşinin şehit haberini aldı.
8 yıl Diyarbakır’da görev yapan ve 13, 19 yaşlarında 2 çocuğa sahip olan Şehit Faruk Demir, en son 9 ay boyunca Nusaybin’de görev yapmıştı.
Şehidin ismi, Aydın Söke’de bir imam hatip lisesine verildi.
Fatih Satır
Fatih Satır
26 yaşındaki Fatih Satır, 15 Temmuz gecesi darbecilere direndiği Borsa İstanbul binası önünde açılan ateşle şehit düştü. Satır’dan geriye, vurulduğu sırada üzerinde bulunan Türk bayrağı kaldı.
Darbe girişimini arkadaşlarından öğrenerek meydanlara çıkan Fatih Satır, arkadaşının “gitme” demesine karşılık, “Ben gidiyorum. Memleketi bir avuç çapulcuya mı temsil edeceğiz?” karşılığını vermişti. Fatih’in ablasının darbe yapıldığını söylemesi üzerine, babasının ağzından gayri ihtiyari “'Bir şehit de bizim evden çıksın” cümleleri dökülmüştü. Ablası Fatih’in gitmesini istemedi ama şehitleri gördükçe gözyaşı döken babası, “Bırakın gitsin. Bu vatanı kim kurtaracak?” cevabını verdi.
Son sözleri: Sizi çok seviyorum
Baba Turan Satır, saat 01:43 sıralarında oğlunu aradı. Fatih Satır, bu konuşma sırasında, "Baba ölmek var, dönmek yok. Hakkını helal et. Şehit olmaktan geriye dönüş yok. Sizi çok seviyorum" dedi ve bunlar son sözleri oldu. Baba oğulun konuşmasından 20 dakika sonra Fatih Satır’ın ağabeyi Osman Satır, “Baba kardeşimi vurmuşlar. Hastaneye götürmüşler” diyerek Fatih’in şehadet haberini verdi.
Türk Hava Kurumu’nda pilot olma hayali kuran ve girdiği sınavları kazanan Şehid Fatih Satır’ın mülakat için son bir sınava gireceği öğrenildi.
“Kanlı bayrağı asla yıkatmam”
Büyük oğlu Osman'ın inşaat mühendisi, küçük oğlu Fatih'in ise bilgisayar mühendisi olduğunu ifade eden Satır, oğlunun çok cesur olduğunu, Fatih'i tarif edecek kelime bulamadığını söyledi. Baba Satır, sözlerine şöyle devam etti: "İşte oğlumun kanlı bayrağı. Vurulurken göğsündeydi bu bayrak. Bakın insan niçin ölür? Bayrağı, vatanı, namusu için ölür. O vatanını, bayrağını, namusunu kurtarmak için gitti. Şehit edildi. Şehit oğlumun üzerindeki kanlı bayrağı asla yıkatmam."
“Oğlum bu vatana helal olsun”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlunun cenaze töreninde telefonla görüştüğünü ve samimi duygularını dile getirdiğini ifade eden Satır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erdoğan, kocaman bir yüreğe sahip. Halkı, milleti, vatanı ve bayrağı için canını ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan o gece uçağına binip halkının arasına gelmedi mi? Milletini meydanlara çağırmadı mı? Onun inancı, samimiyeti olmasaydı, insanlar kendilerini tehlikeye atarlar mıydı? Ona 'diktatör' diyenlere yazıklar olsun. Bizleri sevgimiz birleştirdi. Oğlum bu vatana helal olsun. Benim kanım canım da feda olsun. Artık bu ülkede Fatih gibi vatan için can verecek binler var."
Şehit Fatih Satır’ın ismi, İstanbul Sarıyer’de bulunan bir Anadolu imam hatip lisesine verildi.
Fatih Dalgıç
Fatih Dalgıç
Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde görevli olan fakat 15 Temmuz gecesi İstanbul’da bulunan Fatih Dalgıç, meslektaşlarına destek ve yardım için Çengelköy Sabancı Polis Merkezi Amirliğine gitti. 26 yaşındaki müstafi polis memuru Fatih Dalgıç, hainlerin açtığı ateşten korunmak amacıyla çöp konteynırını kendisine siper etmeye çalıştı ancak darbecilerin kurşunları ile vurularak şehit oldu.
Babası vefat ettiği için amcası Yüzbaşı Savaş Dalgıç tarafından yetiştirilen, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı olmak isteyen Fatih Dalgıç, memleketi Eskişehir’de toprağa verildi.
“Vatanımız sağ olsun”
Şehit Dalgıç’ı anlatan amcası Savaş Dalgıç, "Bu yıl üniversite sınavına hazırlandı. 'Kazanırsam beni okutur musun?' dedi. Ben de 'Okuturum' dedim. Birinci sınavdan 410 puan aldı. 'İkinciye de çalış, tıp okutayım, doktor ol' dedim. Ücretsiz izin istedi. Kabul olmayınca müstafi (kendi isteğiyle işinden çekilmiş) durumuna düştü. Bu sırada arkadaşlarıyla İstanbul'da kalırken, olaylar meydana geldi. Arkadaşları da yardım talebinde bulununca Fatih gözünü kırpmadan gitti. Fatih, çıkan çatışmada şehit oldu. Vatanı için şehit olmaktan çekinmedi. Vatanımız sağ olsun."
Fatih Kalu
Fatih Kalu
Okuduğu okulu dondurarak askere gitmek için başvuran ve 15 gün sonra askere gitmeye hazırlanırken darbeci askerlerin helikopterden açtığı ateşle şehit düşen 20 yaşındaki Fatih Kolu’nun amacı teröristlerle savaşmaktı. 15 Temmuz gecesi Beştepe’de FETÖ teröristlerine karşı verdiği mücadelede şehit edildi.
15 Temmuz gecesi, 23.00 sıralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrı yaptığı sırada durumu öğrenen Fatih Kalu, annesine neler olduğunu sordu. Annesinin “Cumhurbaşkanımızı Adnan Menderes gibi asacaklar, aynı Suriye, Mısır gibi olacak” cevabı üzerine elini göğsüne vurup, “Elimde topum tüfeğim yoksa canım var vatana onu vereceğim” diyerek dışarı çıktı.
Gece boyunca telefonları açmayan ve sabah eve gelmeyen Kalu’nun ailesi, karakol ve hastaneleri araştırdı ancak onu bulamadı. Aile, Sağlık Bakanlığı’nı aradıktan sonra Kalu’nun Atatürk Hastanesi’nde yaralı olduğunu öğrendi ve hastaneye gittiklerinde oğullarının şehit olduğu haberini aldılar.
“Silahım yok canım var, onu da vatana veririm”
Okuduğu bölümü dondurup askere gitmek için acele eden ve 15 gün sonra askere gidecek olan Fatih Kalu’nun annesi Ümmü Kalu, o gece yaşananları Yeni Şafak’a şöyle anlattı: “Oğlum Bolu'daydı, o akşam Ankara'ya geldi. Evde oturuyorduk. MİT bize yakın olduğundan silah seslerini duyduk. TV'den darbe haberlerini izliyorduk. Oğlum 'anne ne oluyor' diye sordu, ben de 'Cumhurbaşkanımızı da Adnan Menderes gibi asacaklar' dedim. Diğer çocuğum 'anne Cumhurbaşkanını asarlarsa ne başörtümüz kalır ne de Kur'an'ımız kalır' diye ağlamaya başladı. Oğlum çok sinirlenerek 'ne demek millete kurşun sıkmak, bana vatandaşa kurşun sık diyen komutanı vururum, yanımdakiler de bana sıksın. Vatan için verecek tek canım var o zaman onu da veririm. Silahım yok, canım var, onu da vatana veririm' diyerek çıktı gitti. Oğlum evden adeta uçarak gitti. Helikopterden açılan kurşunla şehit oldu. Biz sabah öğrendik. Üniversiteye gidiyordu ama okul gözünde yoktu, 'vatan da vatan' diyordu. Okulunu dondurdu, 'askere gitmem lazım, vatanı kurtarmam lazım' diyordu. 'Anne ben şehit olacağım, sen de şehit anası olacaksın' derdi. Allah'ım vatanımıza, ezanımıza, İslam alemine göz diken hainlere fırsat vermesin.”
Ağustos’un 1’inde bahriyeli olarak İskenderun’a asker olmaya gidecek olan Fatih Kalu, 18 Temmuz Pazartesi günü vasiyet ettiği Gerede’ye defnedildi.
Şehidin ismi, Manisa’da bir Anadolu imam hatip lisesine verildi.
Ferhat Kaya
Ferhat Kaya
Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda 5 yıldır görev yapan Şehit Ferhat Kaya, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi FETÖ’nün bombalı saldırısı ile şehit düştü.
Ferhat Kaya, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece saat 22.00 sıralarında göreve çağrıldı. Eşi Ayşenur Kaya’dan kamuflajlarını hazırlamasını, kapıları pencereleri sıkıca kapatmasını istedi ve eşiyle vedalaştı.
Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda ilk patlama olduğunda Şehit Kaya yoldaydı. Bu esnada eşi ile son konuşmasını yapan Kaya, FETÖ’nün ikinci bombası ile şehit oldu.
16 Temmuz günü ailesi, 29 yaşındaki Ferhat Kaya’ya ait bir bilgi alabilmek için tüm hastaneleri dolaştı. Ancak Kaya’nın cenazesine 17 Temmuz’da ulaşıldı. 18 Temmuz günü Kocatepe Camii’nde meslektaşı olan 5 arkadaşı ile cenaze namazı kılındı. Şehit Ferhat Kaya, Ankara’da defnedildi.
5 yıldır Gölbaşı Özel Harekat’ta görev yapan Kaya, Tunceli’de 2 yıl çalıştı. Aslen Tokatlı olan Ferhat Kaya, 1 yıllık evliydi. Şehidin eşi Ayşenur Kaya, eşini şu cümlelerle anlattı: “Ferhat anlatılmaz bir insandı. Olgun bir insandı. İdealleri vardı adını bırakıp gitmek istiyordu. ‘Bu dünyaya geldiysek bir şeyler yapmamız gerekiyor, boş gitmememiz gerekiyor’ diyordu.”
Şehit Ferhat Kaya’nın ismi, memleketi Tokat Niksar’da bir ilkokula ve Muğla Fethiye’de bir ortaokula verildi.
FAZIL GÜRS
(sabah.com.tr/gundem/2020/07/15/15-temmuz-sehitlerinin-gozyaslarina-bogan-hikayeleri-vatan-size-minnettar?paging=102)
36 yaşındaki Fazıl Gürs Ankara'da matbaacılıkla uğraşıyordu. 15 Temmuz gecesi akrabalarıyla birlikte darbecilere karşı direnmek için sokağa çıktı. Ankara'da Sıhhiye'de hain darbecilerin kullandığı tankların sıkıştırması sonucu şehit düştü. Şehit Gürs'ün eşinin babası da şehit düşenler arasındaydı. Şehidin eşi, "Haklarımızı helal ettik ve daha sonra haber alamadık. Kardeşim 'verecek bir canımız var' demişti." ifadesini kullandı. Gürs'ün cenazesinde, 6 yaşındaki oğlu Ömer babasının Türk bayraklı tabutuna sarılarak öptü. Fazıl Gürs, Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.
Ferhat Koç
Ferhat Koç
Darbecilerin alçak kurşunlarıyla şehit olan ve hayalleri yarım kalan onlarca kişiden biriydi Ferhat Koç. Geride buruk bir hikaye bırakan Özel Harekât Polisi Ferhat Koç, 15 Temmuz gecesi şehit edilmeseydi 31 Temmuz’da dünya evine girecekti.
Özel Harekât Polisi Ferhat Koç, FETÖ darbe girişiminde en çok kaybın verildiği yerlerden biri olan Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda nöbetteydi. Babası 22.30 sıralarında askeri hareketliliğin sebebini öğrenmek için aradığında, “Durumlar biraz sıkıntılı, ben sizi ararım” karşılığını verdi.
Gelinlik provası yerine şehadet
Şehit Koç, kalkışma gecesi görüştüğü nişanlısı Gizem Koç’a ısrarla nöbette kalmak istediğini söyledi. Nöbet sebebiyle önceden aldıkları gelinlik provasını iptal eden Gizem Koç, darbe girişimi gecesi saat 23.00 sıralarında aradığında nişanlısına ulaşamadı. Gölbaşı’ndaki ilk bomba saldırısında şehit olan Koç’un ailesi, şehadet haberini eve gelen polislerden öğrendi.
Şehit polis memuru Ferhat Koç'un cenazesi memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde toprağa verildi.
Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Otomotiv Öğretmenliği’ni bitiren Şehit Koç, atanamayınca önce Başbakanlık Ulaştırma Birimi’nde çalıştı. Ardından Havacılık Daire Başkanlığı’nın sınavlarını kazanarak uçuş ekibinde görev aldı.
Şehit Ferhat Koç’un ismi, Tokat Turhal’da bulunan bir Anadolu imam hatip lisesine verildi.
Fevzi Başaran
Fevzi Başaran
13 Ağustos’taki düğününe hazırlanan Özel Harekât Polisi Fevzi Başaran, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düştü.
Şehit Fevzi Başaran, 15 Temmuz akşamı askeri hareketlilik başlayınca Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda göreve çağrıldı. FETÖ’cü askerlerin attığı bomba ile yaralanan Başaran, Gölbaşı Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
Başaran, ailesi ile son kez hastanede görüştü. Bilinci açık şekilde ailesine, hiç korkmadığını, imanının tam olduğunu ve ailesinin dik durması gerektiğini söyledi. Durumu kritik olduğu için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Başaran, 18 Temmuz’da şehit oldu.
Şehit Fevzi başaran 13 Ağustos’taki düğünü için hazırlıklarını sürdürüyordu. Hayatı boyunca şehit olmak istediği için Özel Harekât Polisliği için çalıştı. Abisi Latif Başaran, şehidin “Mazluma Yunus, zalime Yavuz olmak” için Özel Harekâtçı olduğunu söyledi.
Şehit Fevzi Başaran, Kocatepe Camii’nde namazı kılındıktan sonra Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.
Fikret Metin Öztürk
Fikret Metin Öztürk
15 Temmuz darbe girişimi sırasında görevi başında bulunan Özel Harekât Müdürü Fikret Metin Öztürk, Ankara Gölbaşı’na yapılan bombalı saldırı sebebiyle şehit oldu. Öztürk, önceki görev yeri olan Çorum’da müzakereci polis olarak 15 kişiyi intihardan vazgeçirmişti.
3. sınıf Emniyet Müdürü 51 yaşındaki Fikret Metin Öztürk, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda görevi başındaydı. Harekat binasına saldıran FETÖ’cü hainlerle çatışan Öztürk, bombalı saldırıda şehit düştü.
Rize Kalkandereli Fikret Metin Öztürk, evli ve 2 çocuk babasıydı. Çorum'da hemşire olarak görev yapan eşi Hatice Öztürk, 13 yaşındaki kızı Elif Ülkü ve 3 yaşındaki oğlu Ahmet Oğuz, şehadet haberini Çorum’da aldı.
15 kişiyi intihardan vazgeçirmişti
Gölbaşı Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıda şehit olan Fikret Metin Öztürk'ün, Çorum'da görev yaptığı sırada intihar girişimi vakalarında müzakereci olarak görev yaptığı ve yaklaşık 15 kişiyi intihardan vazgeçirdiği ortaya çıktı. Öztürk, geçici görevle Cizre, Silopi, Şırnak ve Sur'daki operasyonlarda da yer almıştı.
Şehit Fikret Metin Öztürk'ün cenazesi, 18 Temmuz günü Edirnekapı Şehitliğine defnedildi. Şehidin ismi, doğum yeri Rize'nin Kalkandere ilçesindeki çok programlı liseye ve İstanbul Fatih’te bir ilkokula verildi.
Fırat Bulut
Fırat Bulut
15 Temmuz hain darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı’na saldıran FETÖ’cülere 281 mermi sıkarak 2,5 saat boyunca darbecilerle mücadele eden Şehit Fırat Bulut, darbe girişiminden bir hafta önce annesine, “şehit olursam ellerini dizine vurma” diyerek uyarıda bulunmuştu.
281 mermi ile 2,5 saat çatıştı
Genelkurmay Başkanlığı’nda görevli polis memuru Fırat Bulut, 15 Temmuz gecesi görevinin başındaydı. Genelkurmay’a girmeye çalışan FETÖ’cü hainlere karşı yoğun bir mücadele göstererek 281 mermi kullandı. Çatışmada kendisine geri çekilmesini söyleyen arkadaşlarına, “Ben vatanım için canımı veririm, bir şerefsize meydanı bırakmam” diyerek saatler boyunca bedenini hainlere siper etti.
Babası ile en son saat 23.30’ta konuşan Şehit Bulut, ailesinden helallik istedi. Ardından aklına gelen herkesi arayıp helalleşti. Genelkurmay Başkanlığı önünde zırhlı personel taşıma aracından gelen kurşunla ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede gece 02:00 sularında şehit düştü.
30 yaşındaki Polis Memuru Fırat Bulut’un 17 Temmuz tarihinde kılınan cenaze namazına, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile çok sayıda bakan ve bürokratın yanı sıra, Bulut’un 5 yaşındaki kızı Büşra, babası Şinasi, annesi Rahime, eşi Gamze de katıldı.
Şehit Fırat Bulut, Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.
“Ellerini dizine vurma”
Vatanını çok seven Fırat Bulut, darbe girişiminden bir hafta önce annesine, “Şehit olursam ellerini dizine vurma, ben vatanım için şehit olmaya hazırım, ülkenin durumu iyi değil” demişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiği bilinen polis memuru, 3 senedir Ankara’da görev yapıyordu. Fırat Bulut, 8 yıllık evli ve 1 çocuk babasıydı.
Şehidin ismi, Ankara Keçiören’de bir ilkokula verildi.
Fuat Bozkurt
Fuat Bozkurt
Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine tepki vermek için sokağa çıkan Fuat Bozkurt, son çektiği video kaydından dakikalar sonra TBMM önünde helikopterin ateş açması sonucu şehit düştü.
Anne ve babasının geçimini sağlamak için üniversiteyi kazandığı halde gitmeyen ve özel bir şirkette iş makinası operatörü olan Fuat Bozkurt, FETÖ’cü askerlerin TBMM’yi bombaladığını duyar duymaz meclise gitmek üzere yola koyuldu. Arkadaşı ile beraber darbecilere karşı mücadele ettikten sonra helikopterden açılan ateş sonucu şehit düştü. Fuat Bozkurt’un cenazesi, 2 gün boyunca kimsesiz cenazelerin yanında kaldı.
“Yaramı sarın tekrar gideceğim”
Şehit Fuat Bozkurt’un babası Hasan Bozkurt, oğlunun darbe girişimini duyduktan sonra abdestini alıp, darbe girişimine karşı durmak amacıyla dışarı çıktığını ve helikopterden açılan ateş sonucu şehit olduğunu söyledi. Hasan Bozkurt, “Oğlum yaralandıktan sonra arkadaşı kurşun gelmesin diye köprünün altına çekmiş. Yarasına da atletini, gömleğini çıkarıp tampon yapmış. Orada bir milletvekili geçerken görmüş. Oğluma ‘ben vekilim’ demiş. Oğlumda ‘vekilim bana bir doktor getir ki yaramı sarsın ben tekrar gideceğim’ demiş. Onu der demez vekil ağlamış” açıklamasında bulundu.
Şehidin acılı annesi Sebahat Bozkurt ise “Oğlum her zaman kahramandı. Milleti için canını verirdi. Şimdiye kadar annesini, babasını, kardeşlerini hiç üzmedi. ‘Anam, babam sağ olsun çalışır ben bakarım’ diyordu. Üniversiteyi kazanmıştı gitmedi. ‘Çalışıp anneme, babama bakayım. Ben gidip okursam size kim bakacak?’ dedi. Anneye, babaya, milletine canını verdi. Allah’ım verdi, Allah’ım aldı. Allah’ım niyetlerini nasip etti. Oğlum çok güzeldi. Mezarı da güzel, kendisi de güzeldi” ifadelerini kullandı.
Şehidin naaşı Malatya Şehir Mezarlığı’na defnedildi. 28 yaşında şehit olan Fuat Bozkurt, ardından darbe gecesi TBMM çevresinde çektiği, alçak uçuş yapan F-16’ların videosunu bıraktı.
Şehit Fuat Bozkurt’un ismi, memleketi Malatya Yeşilyurt’ta bir ortaokula verildi.
FAHRETTİN YAVUZ
SERBEST MESLEK
FARUK DEMİR
POLİS
FATİH SATIR
ÖĞRENCİ
FATİH DALGIÇ
POLİS
FATİH KALU
ÖĞRENCİ
FERHAT KAYA
POLİS
FAZIL GÜRS
MATBAACI
FERHAT KOÇ
POLİS
FEVZİ BAŞARAN
POLİS
FİKRET METİN ÖZTÜRK
EMNİYET MÜDÜRÜ
FIRAT BULUT
POLİS
FUAT BOZKURT
İŞ MAKİNESİ OPERATÖRÜ